DOCE DE LEITE:
QUEIXO:
Pertence a Denominación de Orixe Arzúa-Ulloa. Estes queixos teñen forma lenticular biconvexa (de gran lentella con bordes grosos). As veces presentan formas de casquete esférico case regular, con unha tendencia á forma clásica do queixo de Tetilla, pero sen presentar a promimencia superior característica de este último. O tamaño máis corrente na Denominación de Orixe Arzúa-Ulloa ven sendo a de 18 a 20 centímetros de diámetro e de uns 6 a 8 centímetros de altura. O peso do queixo oscila de 500 gramos a 2 kilos, sendo excepcionais os que sobrepasan o citado peso máximo.
TENREIRA GALEGA:
A carne amparada pola Indicación Xeográfica Protexida Tenreira Galega presenta unhas características sensoriais específicas e excepcionais, como consecuencia de que procede de animais moi xoves (sacrifícanse con menos de dez meses de vida), principalmente da raza Rubia Galega e os seus cruces (excelente pola súa aptitude cárnica).
É unha carne que destaca polo seu intenso e agradable sabor, con unha sobresainte tenrura e suculencia. En definitiva, Tenreira Galega, e sobre todo Tenreira Galega Suprema, é unha carne para padares exquisitos e esixentes, que buscan sensacións únicas e especiais nunha carne de vacún.
TROITA Á MONTAÑESA:
O método de cociñar a troita de esta forma é a seguinte: primeiro prepárase o adobo onde debe predominar o pemento picante por riba de outras especies, adóbase a troita xa limpa e engádense anacos de touciño no seu interior, frítese a troita e xa está lista para ser servida.
Desde o ano 2000 celébrase en Sobrado o 2º ou 3º fin de semana de agosto a "Feira da Troita", unha festa gastronómica que exalta este alimento.